O rafinărie de petrol din Rusia a fost atacată. Momentul în care o dronă kamikaze se prăbuşeşte în ea VIDEO

0
0
Foto Captură Video / Twitter / Nexta TV
Foto Captură Video / Twitter / Nexta TV

O rafinărie de petrol din Rusia, din sudul regiunii Rostov, în apropiere de graniţa cu Ucraina, a luat foc, miercuri, au anunţat serviciile de urgenţă locale.

În clipurile video apărute pe reţelele de socializare apare o dronă ucraineană deasupra rafinăriei, înainte ca aceasta sa explodeze.

Videoclipul arată apoi drona cum loveşte rafinăria de petrol şi o explozie masivă care poate fi auzită de la mare distanţă.

Muncitorii ruşi, care au filmat fără să vrea atacul, au fost auziţi râzând la vederea dronei în timp ce zbura în apropierea lor, dar s-au panicat şi au înjurat în mod repetat după ce a lovit rafinăria.

Potrivit autorităţilor locale, nu există victime, iar pompierii lucrează pentru a stinge focul. Rafinăria din Novoşahtinsk are o capacitate anuală de 7,5 milioane de tone, scrie Reuters. Fabrica este una dintre puţinele construite în Rusia în ultimele decenii. Şi-a început activitatea în 2009.

În plus, rafinăria ar fi cel mai mare furnizor de petrol din Rusia. Este deţinută de Institutul de Cercetare şi Proiectare a Petrolului şi Gazelor Peton, din Ufa, şi a aparţinut anterior unor companii ale lui Viktor Medvedciuk, un apropiat al preşedintelui Putin, reţinut de autorităţile de la Kiev.

Amploarea pagubelor aduse rezervelor de petrol ale Rusiei era neclară.

Mai multe - Rusia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite