„Nu avem unde să fugim“: discuția unui soldat rus cu tatăl său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contraofensiva ucraineană de la Harkov înrăutățește moralul soldaților ruși deja copleșiți, potrivit unei convorbiri telefonice interceptate între un luptător rus și tatăl său, notează News Week. 

FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

O transcriere și o înregistrare audio a conversației înregistrate la o dată nespecificată au fost postate pe YouTube de către Direcția principală de informații a Ministerului ucrainean al Apărării. O traducere realizată de The Daily Beast a dezvăluit un fiu anxios care și-a surprins tatăl spunând că rușii „pierd" în regiune.

„Îți spun, serios, știi câți răniți avem?! Nu avem unde să fugim. Ei continuă să avanseze, să avanseze, să avanseze, să avanseze", a spus soldatul.   

După ce i-a spus tatălui său că focurile de mortier au fost ineficiente împotriva soldaților ucraineni, soldatul a spus că unitatea sa „încercuită" nu a fugit pentru că, probabil, au fost amplasate mine pe ruta lor de scăpare.

„De aceea suntem aici deocamdată", a spus el.

Trupele ucrainene continuă să avanseze împotriva forțelor rusești, împingându-le dincolo de râul Oskil. Succesul de pe câmpul de luptă s-a extins în regiunea pro-Kremlin Lugansk, unde trupele rusești și colaboratorii locali ar fi „fugit" dintr-o zonă controlată de mult timp de un regim marionetă.

Luni, președintele ucrainean, Volodimir Zelensky, a declarat că trupele sale au recucerit aproximativ 3.734 km pătrați de când a început contraofensiva la începutul lunii.

Hanna Maliar, un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, a estimat că a fost recucerită o suprafață și mai mare de teren. Ea a postat marți pe Facebook că, de la 6 septembrie, au fost recucerite aproximativ 6.116 km pătrați - inclusiv peste 300 de așezări și aproximativ 150.000 de cetățeni.

„Acestea sunt cifrele confirmate având în vedere măsurile de stabilizare", a declarat Maliar, potrivit unei traduceri. „Numărul real de teritorii eliberate în regiunea Harkov este aproape dublu".

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite