Moscova susține că este „pe deplin angajată” în evitarea unui război nuclear

0
0

Moscova a afirmat joi că rămâne „pe deplin angajată” principiului de a nu permite niciodată declanşarea unui război nuclear, în condiţiile în care există tot mai multe temeri privind o posibilă dramatică escaladare după şapte luni de conflict armat cu Ucraina, transmite Reuters.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse FOTO Arhivă
Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse FOTO Arhivă

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat joi, în timpul unei conferinţe de presă, că poziţia Moscovei - cea conform căreia un război nuclear nu ar trebui să aibă loc niciodată - nu s-a schimbat.

Autorităţile ruse sugerează posibilitatea utilizării de arme nucleare încă de la începutul invaziei pe scară largă în Ucraina la 24 februarie, iar aceste ameninţări au crescut în intensitate în ultimele săptămâni.

Anunţând la 21 septembrie mobilizarea „parţială”, Putin a ameninţat că va folosi „toate mijloacele aflate la dispoziţia” Rusiei pentru a apăra integritatea ei teritorială. „Nu este o cacealma!”, a adăugat el.

Politicieni occidentali şi serviciile de informaţii afirmă că, deşi nu există semne de desfăşurare nucleară în acest moment, ameninţările lui Putin ar trebui luate în serios.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite