Zelenski, despre noile planuri ale armatei ucrainene: „Îi vor supăra pe ocupanții ruși”

0
0

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dezvăluit în noaptea de miercuri spre joi că planurile militare aprobate într-o reuniune a Statului Major al Comandantului Şef Suprem „vor fi pe placul ucrainenilor” şi „îi vor supăra pe ocupanţi”, transmite EFE.

Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia

„Desigur, nu pot dezvălui exact temele care au fost discutate de personal. Însă majoritatea rapoartelor, rapoarte acceptate şi planuri aprobate definitiv, vor fi pe placul ucrainenilor. Şi cu siguranţă îi vor supăra pe ocupanţi”, a declarat Zelenski în obişnuitul său discurs nocturn.

Totuşi, Zelenski a explicat că la reuniune principala chestiune abordată a fost mişcarea trupelor „în sensul eliberării întregului pământ ucrainean şi tot ceea ce este nevoie pentru punerea în aplicare a operaţiunii noastre de apărare”.

Totodată, preşedintele ucrainean a informat că, în regiunea Herson, au fost eliberate miercuri trei localităţi: Novovoskresenske, Novohrihorivka şi Petropavlivka. El a mai spus că forţele ucrainene au doborât şase drone de fabricaţie iraniană.

În fine, şeful statului ucrainean a anunţat că a avut miercuri o discuţie „foarte bună” cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, căruia i-a mulţumit pentru sprijin şi cu care şi-a coordonat „următorii paşi comuni”.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite