Ministerul rus de Externe a spus că lipsa de interacțiune cu alte state nu va afecta dezvoltarea Rutei Nordului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul general al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse și președinte al Comitetului înalților funcționari al Consiliului Arctic, Nikolai Korchunov a declarat că Rusia, ca unic operator al RN, ia măsuri pentru agaranta siguranța navigării pe această rută în conformitate cu dreptul internațional și cu prevederile legislației ruse.

Ruta nordică (arctică). Foto: Shutterstock
Ruta nordică (arctică). Foto: Shutterstock

Lipsa interacțiunii cu alte țări în cadrul Consiliului Arctic nu va afecta implementarea măsurilor de dezvoltare a Rutei Nordului (RN), a declarat ambasadorul general al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse și președinte al Comitetului înalților funcționari al Consiliului Arctic, Nikolai Korchunov, într-un interviu acordat TASS, la Forumul financiar global (Ecumene 2022).

Federația Rusă, ca de fapt singurul operator al RN, ia toate măsurile necesare pentru a garanta siguranța navigației pe această rută în conformitate cu dreptul internațional și cu prevederile legislației ruse”, a subliniat el. „În consecință, lipsa a interacțiunii cu alte țări arctice nu poate avea un impact critic asupra măsurilor de implementare pentru dezvoltarea RN”.

Korchunov a amintit că „la 1 august 2022, prim-ministrul Federației Ruse Mihail Mișhustin a aprobat planul de dezvoltare a Rutei Mării Nordului pentru perioada până în 2035”. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite