Medvedev: Rusia intensifică „producţia celor mai puternice mijloace de distrugere“ ca să se apere de „naziști”

0
Publicat:

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a afirmat, duminică, că Rusia îşi intensifică producţia „celor mai puternice mijloace de distrugere'' pentru a contracara presupusa ameninţare din partea Occidentului, transmit EFE şi AFP.

Medvedev a transmis că Rusia intensifică producţia FOTO AFP
Medvedev a transmis că Rusia intensifică producţia FOTO AFP

„Inamicul nostru nu s-a implantat puternic doar în gubernia Kiev a micii noastre Rusii. El este şi în Europa, în America de Nord, Japonia, Australia, Noua Zeelandă şi în alte locuri care au jurat supunere naziştilor timpurilor noastre. Iată de ce ne intensificăm producţia celor mai puternice mijloacelor de distrugere. Inclusiv a celor bazate pe noi principii'', a transmis Medvedev duminică într-un mesaj pe contul său de Telegram.

Rusia ia în considerare aplicarea de lovituri preventive

Declarațiile lui Medvedev apar după ce președintele rus Vladimir Putin a declarat, vineri, 9 decembrie, la Bişkek, ca Rusia ar putea lua în considerare adoptarea a ceea ce el a numit ca fiind conceptul loviturii preventive al Washingtonului: „În primul rând, Statele Unite au dezvoltat conceptul de lovitură preventivă. În al doilea rând, ei dezvoltă un sistem de atac care vizează dezarmarea“.

Poate că Moscova ar trebui să se gândească la adoptarea ''ideilor dezvoltate de americani pentru a-şi asigura propria securitate. Doar ne gândim la asta'', a precizat liderul rus.

Vladimir Putin avertiza că riscul unui război nuclear este în creştere, dar că Rusia nu va ataca prima.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite