Medvedev îl amenință pe Zelenski: „Puțin probabil să ajungă până la bătrânețe”

0
Publicat:

Fostul președinte și premier rus Dmitri Medvedev l-a amenințat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski că „este puțin probabil să ajungă până la bătrânețe”.

Dmitri Medvedev FOTO Shutterstock
Dmitri Medvedev FOTO Shutterstock

Amenințarea lui Medvedev, președinte al Rusiei între 2008 și 2012 și premier între 2012 și 2020, survine după ce Zelenski a dezvăluit într-un interviu acordat pentru cotidianul britanic „The Sun” că a supraviețuit la cel puțin cinci tentative de asasinat împotriva sa ordonate de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Dmitri Medvedev (58 de ani), în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei”, l-a jignit totodată pe șeful statului ucrainean, numindu-l „un prost”.

Cândva văzut drept un actor politic cu tendințe spre liberalism într-o Rusie tot mai autoritară pe măsura îmbătrânirii lui Putin, Medvedev s-a impus de la începutul invaziei din Ucraina, la 24 februarie 2022, printre cele mai agitate voci propagandistice pro-război de la Moscova.

Fostul președinte rus a lansat numeroase ironii, intrigi, acuzații nefondate și amenințări la adresa inamicilor inventați de propaganda Kremlinului, în special împotriva Occidentului, cu Statele Unite și Uniunea Europeană în frunte, dar și împotriva Poloniei, Republicii Moldova și României.

Volodimir Zelenski i-a mărturisit corespondentului „The Sun” la Kiev, Jerome Starky, că a fost vizat de cel puțin cinci tentative de asasinat ordonate de Vladimir Putin.

„Prima dată este foarte interesant, pe urmă e ca la COVID-19”, a declarat președintele ucrainean într-o notă umoristică.

Zelenski a fost întrebat totodată dacă ar ordona la rândul său uciderea lui Putin în cazul în care i-ar apărea această oportunitate. „Suntem în război, iar Ucraina are tot dreptul să-și apere pământul”, a răspuns șeful statului ucrainean.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite