Luptătorii din gruparea Wagner se îmbată în gările din Moscova, în loc să plece acasă

0
Publicat:

Luptătorii grupului Wagner se îmbată și se plimbă prin gările din Rusia, în loc să se întoarcă acasă, potrivit publicației ruse independente Mozhem Obyasnit.

Luptători Wagner FOTO Profimedia
Luptători Wagner FOTO Profimedia

După rebeliunea armată eșuată de luna trecută, mulți mercenari Wagner au plecat în Belarus, unde liderul lor exilat Yevgeni Prigozhin a înființat o nouă bază de antrenament, potrivit BBC.

În timp ce unii dintre luptătorii Wagner primesc pregătire militară pentru a fi dislocați în Siria și Africa - unde grupul este activ de câțiva ani - alții au fost trimiși înapoi în Rusia în concediu, transmite Mozhem Obyasnit.

Dar mulți nu au ajuns acasă și aleg să se îmbete în schimb, a raportat presa, citând grupuri publice de chat ale rudelor unor luptători Wagner. O femeie din grupul de chat s-a plâns că „cei care se îmbătă în gări” sunt „idioți” pentru că nu merg acasă, potrivit unei traduceri din The Daily Beast. „Se bea după pofta inimii”, a adăugat ea.

„[Ruda mea] mă sună, spune că unul dintre ei a fost dus într-o ambulanță, s-a îmbătat și s-a îmbolnăvit”, a spus un alt membru al familiei, potrivit The Daily Beast. O a treia persoană a scris: „Al meu e acasă, deși e beat. Ceilalți nu au reușit încă să se întoarcă, dar sunt deja băuți".

Mulți luptători Wagner sunt foști condamnați care au fost eliberați ca să participe la războiul din Ucraina. Dar, după rebeliunea eșuată, unii s-au întors pe străzi, un mijloc de informare rusesc susținând că au comis din nou crime, scrie Insider.

Revolta de scurtă durată a grupului Wagner, despre care experții au considerat că a fost cea mai mare amenințare la adresa puterii președintelui rus Vladimir Putin din ultimele decenii, a venit după luni de ceartă între Prigojin și conducerea militară a Rusiei.

În conformitate cu acordul încheiat de Prigojin și președintele belarus Alexander Lukașenko după rebeliune, liderul grupului Wagner a fost trimis în Belarus. Locația actuală a lui Prigojin este necunoscută.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite