Lovituri ucrainene asupra unui sat din Rusia. Cel puţin două persoane au murit în urma atacului cu rachete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin două persoane au fost ucise într-un atac cu rachete ucrainene asupra unui sat rusesc de lângă frontiera cu Ucraina, a anunţat duminică guvernatorul regional, notează AFP, citată de Agerpres.

Atac cu rachete ucrainene FOTO Arhivă Profimedia
Atac cu rachete ucrainene FOTO Arhivă Profimedia

Mai multe rachete ucrainene au lovit satul Suzemka, situat la aproximativ zece kilometri de frontiera ruso-ucraineană, a declarat guvernatorul regiunii Briansk, Aleksandr Bogomaz.

"Din păcate, doi civili au fost ucişi din cauza loviturilor aplicate de naţionalişti ucraineni", a declarat el pe Telegram.

"O clădire rezidenţială a fost complet distrusă, iar alte două case au fost parţial distruse", a adăugat guvernatorul.

Vineri, mai multe lovituri cu rachete de croazieră ruseşti, primele de amploare de la începutul lunii martie, au atins mai multe oraşe ucrainene şi au făcut 26 de morţi.Iar sâmbătă, un atac cu dronă a provocat un uriaş incendiu într-un depozit de petrol din Peninsula Crimeea anexată de Moscova, la o zi după ce Kievul a anunţat că pregătirile pentru o ofensivă de primăvară sunt aproape finalizate.

Prigojin cere mai multă muniție

Sâmbătă, 29 aprilie, finanțatorul Grupului Wagner, Yevgeny Prigojin, a amenințat că va retrage forțele Wagner din Bakhmut dacă nu primește mai multe muniții de la armata rusă. Prigojin a declarat într-un interviu cu un blogger afiliat la Kremlin că mercenarii Wagner vor continua să lupte în Bakhmut, dar vor trebui să „se retragă într-o manieră organizată sau să rămână și să moară” dacă situația nu se îmbunătățește imediat.

Prigojin a declarat că Wagner are nevoie de aproximativ 80.000 de obuze pe zi - alocația sa anterioară înainte de aparentele eforturi ale Ministerului rus al Apărării (MOD) de a reduce influența grupului Wagner.

Prigojin a adăugat că Wagner primește doar 800 din cele 4.000 de obuze pe zi pe care le solicită în prezent. Prigojin a susținut că Wagner și comandantul adjunct al forțelor ruse din Ucraina, generalul de armată Serghei Surovikin, au elaborat un plan de „măcinare” a forțelor ucrainene din Bakhmut, care a privat Ucraina de inițiativa sa pe câmpul de luptă.

Mențiunea lui Prigojin despre Surovikin este probabil o încercare de a se afilia în mod public cu Surovikin, deoarece favorurile președintelui rus Vladimir Putin par să se îndepărteze de rețeaua șefului general al armatei ruse, generalul Valery Gerasimov. Prigojin încearcă probabil să recâștige accesul la mai multe muniții, deoarece Putin poate remania din nou conducerea militară rusă într-un mod care îl poate favoriza pe Prigojin.  

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite