Lavrov acuză SUA că sunt implicate „de mult timp” în războiul din Ucraina

0
Publicat:

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat, marți, Statele Unite că sunt „de mult timp” implicate în războiul din Ucraina și a declarat că Rusia este dispusă să poarte discuții cu Occidentul în legătură cu războiul, însă nu a primit nicio „propunere serioasă”, relatează Reuters.

Lavrov a declarat că Rusia este dispusă să poarte discuții cu Occidentul despre război.
Lavrov susține că SUA sunt implicate „de mult timp” în războiul din Ucraina. FOTO Profimedia

Afirmația ministrului rus de Externe vine în contextul în care președintele american Joe Biden a transmis recent că SUA vor continua să furnizeze arme Ucrainei. 

 „Mi se pare că americanii participă de facto la acest război de mult timp. Acest război este controlat de anglo-saxoni”, a afirmat Lavrov pentru postul public de televiziune rus. 

Mai mult decât atât, Lavrov a declarat că oficialii americani au susținut că SUA sunt deschise pentru discuții și că Moscova a refuzat. 

„Este o minciună. Noi nu am primit nicio ofertă serioasă de a lua contact”, a afirmat Lavrov.  

În plus, Serghei Lavrov a mai adăugat că Rusia va avea în vedere o întrevedere între liderul de la Kremlin și președintele american Joe Biden la o viitoare întrunire a G20 în cazul în care va primi o invitație. 

Am spus în repetate rânduri că nu refuzăm niciodată întâlnirile. Dacă există o propunere, atunci o vom lua în considerare”, a precizat Lavrov.  

Conform unui comunicat de presă oferit de Casa Albă, Joe Biden i-a promis, luni, președintelui ucrainean Volodimir Zelenski că „va continua să ofere Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a se apăra, inclusiv sisteme avansate de apărare aeriană”.

Promisiunea liderului de la Casa Albă vine după ce Moscova a lansat bombardamente cu rachete asupra mai multor orașe ucrainene. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite