Kievul îi răspunde lui Lavrov: „Loviturile preventive” asupra Rusiei evocate de Zelenski se referă la sancțiuni

0

Volodimir Zelenski s-a referit la impunerea de sancţiuni Rusiei când a sugerat necesitatea unor lovituri preventive împotriva acesteia pentru a împiedica orice utilizare a armelor nucleare, a explicat purtătorul de cuvânt al președintelui ucrainean, Serhii Nikiforov.

Volodimir Zelenski FOTO Arhivă
Volodimir Zelenski FOTO Arhivă

Nikiforov a subliniat totodată că presa a citat în mod eronat afirmaţiile făcute de preşedintele ucrainean.

Într-o reacţie, ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că afirmaţiile făcute joi de Zelenski în timpul unui discurs la Lowy Institute, un centru de reflecție din Australia, confirmă necesitatea a ceea ce Moscova numeşte „operaţiune militară specială” în Ucraina.

„Colegi, aţi mers puţin prea departe cu isteria nucleară şi acum auziţi atacuri nucleare chiar şi acolo unde nu sunt”, a scris Serhii Nikiforov pe pagina sa de Facebook.

„Preşedintele a vorbit despre perioada de până la (invazia Rusiei în Ucraina la) 24 februarie. Atunci era nevoie să fie aplicate măsuri preventive pentru a împiedica Rusia să înceapă războiul. Permiteţi-mi să vă reamintesc că singurele măsuri despre care era vorba atunci erau sancţiunile preventive”, a continuat el.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui ucrainean a mai spus că aluzii la utilizarea armelor nucleare „şi-a permis să facă doar statul terorist Rusia”. „Niciodată nu veţi auzi astfel de apeluri din partea Ucrainei”, a insistat Nikiforov, potrivit Agerpres.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite