KPMG suspendă activitatea filialelor sale din Rusia şi Belarus. De asemenea, divizia rusă a PwC a anunţat ieşirea din reţeaua internaţională a firmei de audit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pwc shutterstock

Divizia rusă a reţelei de audit a companiilor PricewaterhouseCoopers (PwC) şi-a anunţat retragerea din reţeaua internaţională de firme. Acest lucru se precizează într-o declaraţie a PwC Rusia, distribuită duminică.

„PwC Rusia se retrage din reţeaua internaţională de firme şi va continua să funcţioneze, menţinând legături strânse cu aceasta”, se arată în comunicat. Se observă că „procesul de desfacere a căsătoriei” cu reţeaua globală va fi fără probleme şi că PwC „va depune toate eforturile pentru a-i sprijini colegii ruşi”. În total, 3,7 mii de oameni lucrează în divizia rusă a companiei în 11 oraşe.

Comunicatul nu indică ce anume a determinat mutarea. Cu toate acestea, postul de televiziune britanic Sky News a informat, citând un reprezentant nenumit al PwC, al cărui sediu se află la Londra, că decizia a fost luată din cauza operaţiunii militare speciale a Moscovei de protejare a republicilor Donbass. „Ca urmare a invaziei Ucrainei de către guvernul rus, am decis că, în aceste circumstanţe, PwC nu ar trebui să aibă o firmă membră în Rusia şi, în consecinţă, PwC Rusia va părăsi reţeaua [companiei]”, a spus el.

La rândul său, compania de audit KPMG suspendă activităţile sucursalelor sale din Rusia şi Belarus din cauza evenimentelor din Ucraina. Compania a făcut anunţul pe Twitter duminică.

Auditorul a declarat că, alături de alte companii globale, este obligată să răspundă la operaţiunea militară rusă aflată în desfăşurare în Ucraina. „Ca urmare, sucursalele noastre din Rusia şi Belarus vor părăsi reţeaua KPMG”, a spus compania într-un comunicat.

„KPMG are peste 4.500 de angajaţi în Rusia şi Belarus, iar încheierea relaţiei noastre de lucru cu aceştia, dintre care mulţi sunt cu KPMG de zeci de ani, este incredibil de dificilă”, a spus compania.

Auditorul a spus că va face „tot ce este posibil pentru a oferi sprijin temporar foştilor colegi afectaţi de această decizie”.

KPMG este una dintre cele patru mari firme de contabilitate globale, împreună cu Deloitte, Ernst & Young şi PwC.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite