Kadîrov vrea să îi pedepsească aspru pe soldații care nu poartă barbă

0
Publicat:

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, i-a solicitat președintelui Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, să-i trimită pe front pe militarii care refuză să poarte barbă lungă, relatează Lenta.

Ramzan Kadîrov
Kadîrov susține că „Viktor Sobolev are mult timp liber la serviciu”. FOTO Profimedia (Arhivă)

Dragă Viaceslav Volodin, te rog, nu datorită funcției, ci din prietenie: trimite-i pe gardienii regulamentelor în prima linie. Înțeleg vârsta și toate astea, dar în politică nu ar trebui să existe „mai bătrân-mai tânăr”. În politică există doar interesele statului”, se arată în postarea publicată, joi, pe Telegram de liderul cecen. 

Declarațiile lui Kadîrov vin ca răspuns la afirmația unui deputat al Dumei de Stat, generalul Viktor Sobolev, care a comentat unele zvonuri care circulă pe rețelele de socializare rusești potrivit cărora soldaților le este interzis să poarte barbă. Astfel, Sobolev a confirmat că acest lucru este menționat de regulamentele trupelor armate și că este o „cerință elementară a disciplinei militare”. 

Se pare că general-locotenentul Viktor Sobolev are mult timp liber la serviciu, deoarece nu are ce face și recitește regulamentele”, a mai adăugat Kadîrov. 

Nu au fost probleme în rândurile luptătorilor noștri care apărau Patria de neo-naziști, și bam! A apărut! Barba!”, a ținut să menționeze liderul Ceceniei în mesajul său publicat pe Telegram. 

Sobolev știe perfect cine poartă barbă și de ce în prima linie. Prin urmare, sunt sigur că aceasta este o provocare clară, care este menită să afecteze moralul soldaților care sunt într-un război sfânt de dragul Celui Atotputernic și care poartă barbă numai pentru Atotputernic, ca profetul nostru iubit”, a mai afirmat Kadîrov. 

Liderul separatist pro-rus Denis Puşilin din Republica Populară Doneţk a negat informațiile conform cărora soldaților le este interzis să aibă barbă. Conform lui Pușilin, aceste speculații au circulat pe canalele de Telegram și printre corespondenții militari, însă că nu au niciun temei. 

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri