Încă un deces suspect în rândul elitei economico-politice din Rusia lui Putin

0
Publicat:

Încă o moarte misterioasă - a șaptea la număr de la începutul războiului din Ucraina - s-a produs în rândul elitei economico-politice din Rusia. Noua victimă este responsabilul de dezvoltarea resurselor din zona arctică a Rusiei.

Ivan Peciorin FOTO KRDV
Ivan Peciorin FOTO KRDV

Ivan Peciorin (39 de ani), directorul pentru securitatea aviației din cadrul Corporației pentru Dezvoltarea Orientului Îndepărtat și a Arcticii, a murit după ce a căzut dintr-o barcă în plină viteză.

Trupul neînsuflețit al lui Peciorin a fost găsit în apropiere de Insula Russki, în Marea Japoniei, după aproape 48 de ore căutări.

Administrația din Vladivostok remarcă faptul că Peciorin a supraviețuit cândva unui taifun, dar a murit într-o sâmbătă cu soare.

Ultima apariție publică a lui Peciorin a avut loc la Forumul Economic Estic, desfășurat în perioada 5-8 septembrie la Vladivostok. Peciorin a luat cuvântul în cadrul unei sesiuni intitulate „Fiecare are propria rută: Logistica unei lumi schimbate”.

„Moartea lui Ivan este o pierdere ireparabilă pentru prieteni și colegi, o mare pierdere pentru corporație. Sincere condoleanțe familiei și prietenilor”, a comunicat Corporația pentru Dezvoltarea Orientului Îndepărtat și a Arcticii.

Exploatarea Arcticii - o sursă bogată de petrol și gaze pentru Kremlin - este văzută ca fiind esențială pe fondul sancțiunilor și problemelor economice cu care se confruntă economia rusă din cauza războiului declanșat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

Vladimir Putin a participat la rândul său la Forumul de la Vladivostok, unde a ținut un amplu discurs anti-occidental.

Ivan Peciorin este al șaptelea reprezentant al elitei economico-politice din Rusia care moare în circumstanțe suspecte de la începutul războiului din Ucraina.

Acum câteva săptămâni, directorul general al Lukoil - companie care a criticat războiul din Ucraina -, a murit după ce ar fi căzut de pe fereastra unui spital din Moscova.

Decesul lui Peciorin urmează la câteva luni de la cel al fostului director general al Corporației pentru Dezvoltarea Orientului Îndepărtat și a Arcticii, Igor Nosov, care a murit în februarie, la doar 43 de ani, oficial din cauza unui atac cerebral.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite