În ultimele scrisori, Navalnîi a numit agenda lui Trump pentru un al doilea mandat „foarte înfricoșătoare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleksei Navalnîi, disidentul și adversarul politic al președintelui rus Vladimir Putin, și-a petrecut ultimii ani din viață în spatele gratiilor, dar a reușit totuși să rămână conectat cu lumea exterioară, relatează Business Insider.

Un portret al lui Aleksei Navalnîi in fata ambasadei Rusiei de la Londra FOTO Profimedia
Un portret al lui Aleksei Navalnîi in fata ambasadei Rusiei de la Londra FOTO Profimedia

Scrisorile din ultimele luni de viață, obținute de The New York Times, au arătat că Navalnîi, închis din ianuarie 2021, a reușit să rămână la curent cu evenimentele actuale, inclusiv din SUA.

Într-o scrisoare trimisă unui prieten, fotograful Evgheni Feldman, liderul opoziției ruse a numit agenda fostului președinte Donald Trump pentru un al doilea mandat „foarte înfricoșătoare”, potrivit NYT.

Dacă președintele Joe Biden are o problemă de sănătate, „Trump va deveni președinte”, a continuat Navalny, adăugând: „Oare nu-i îngrijorează acest lucru evident pe democrați?”

Într-o altă scrisoare către Feldman, datată 3 decembrie, Navalnii și-a exprimat din nou îngrijorarea din cauza lui Trump și l-a întrebat pe prietenul său: „Vă rog să numiți un politician actual pe care îl admirați”.

Pe 6 decembrie, opozantul lui Putin a dispărut din colonia penală IK-6, la peste 190 km est de Moscova. A apărut din nou în ziua de Crăciun, când avocații săi au anunțat că l-au localizat în colonia penală IK-3, la 1.600 km nord-est de Moscova, dincolo de Cercului polar .

NYT a scris că abilitatea lui Navalnîi de a comunica cu lumea exterioară din noua sa închisoare a fost mult diminuată.

Jurnalistul Serghei Parhomenko a primit o scrisoare de la Navalnîi pe 13 februarie, cu câteva zile înainte ca acesta să moară. În scrisoarea pe care Parhomenko a împărtășit-o pe Facebook, activistul rus a vorbit despre cărți și a spus că are acces doar la autori clasici în noua sa închisoare.

„Cine mi-ar fi putut spune că Cehov este cel mai deprimant scriitor rus?” a scris el.

Cât despre Donald Trump, acesta nu a pomenit nimic de Navalnîi în zilele ce au urmat anunțului decesului său în închisoare sa și în care condamnările din partea altor lideri au curs, învinuindu-l în mod direct pe Putin.

Abia luni, într-o postare pe rețeaua sa Truth Social, Trump l-a menționat pe opozantul Kremlinului înainte de a-și îndrepta atenția asupra propriilor săi oponenți politici: „Moartea subită a lui Aleksei Navalnîi m-a făcut din ce în ce mai conștient de ceea ce se întâmplă în țara noastră. Este o progresie lentă și constantă, cu politicieni ai stângii radicale, procurori și judecători CORUPȚI, care ne conduc spre distrugere. Frontiere deschise, alegeri trucate și decizii extrem de nedrepte din tribunale DISTRUG AMERICA. SUNTEM O NAȚIUNE ÎN DECLIN, O NAȚIUNE ÎN DECLIN! MAGA2024.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite