Președintele Volodimir Zelenski cere NATO să doboare rachetele lui Putin

0
Publicat:

Volodimir Zelenski a cerut statelor NATO să doboare rachetele rusești pentru a compensa deficitul de apărare al Kievului, în timp ce a făcut presiuni asupra aliaților Ucrainei pentru o implicare mai directă în război.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei FOTO: EPA EFE
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei FOTO: EPA EFE

El a reamintit alianței militare că Ucraina încă așteaptă livrarea de avioane de luptă americane F-16 pentru a contracara forțele rusești: „Nu puteți furniza asta chiar acum? OK ... revenind la avioanele pe care le aveți pe teritoriul țărilor vecine din NATO: ridicați-le ... doborâți ținte, protejați civilii”, scrie independent.co.uk.

Apelul de a accelera ajutorul și de a împinge așa-numitele „linii roșii” de angajament în conflict reflectă presiunea tot mai mare la care sunt supuse forțele ucrainene de-a lungul a peste 1 000 km de linii de front în nord-estul, estul și sudul țării.

Între timp, Ucraina a susținut că Rusia a pierdut peste 1.500 de soldați în ultima săptămână în războiul crâncen din Harkov, chiar dacă Vladimir Putin a declarat că Moscova nu are „niciun plan” de a cuceri al doilea oraș din Ucraina.

Rusia a pierdut 1.572 de soldați doar în ultimele șapte zile și 263 de echipamente militare, inclusiv 75 de drone, 66 de vehicule militare și opt tancuri, a afirmat Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei. Aceste cifre nu pot fi verificate în mod independent.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite