Fostul președinte rus ironizează Carlsberg după ce producătorul de bere spune că i-a fost furată afacerea

0
Publicat:

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a ironizat miercuri producătorul danez de bere Carlsberg pentru că a crezut că poate părăsi Rusia fără penalizare după ce Occidentul a sancționat Moscova pentru invazia Ucrainei.

Dmitri Medvedev a ironizat producătorul de bere CarlsbergFOTO Shutterstock
Dmitri Medvedev a ironizat producătorul de bere CarlsbergFOTO Shutterstock

Directorul general al Carlsberg, Jacob Aarup-Andersen, a declarat marți că Rusia i-a furat afacerile atunci când președintele Vladimir Putin a acordat în iulie guvernului federal controlul temporar al pachetului majoritar de acțiuni deținut de Carlsberg la producătorul rus de bere Baltika.

Rusia spune că această mișcare nu schimbă structura de proprietate, dar Carlsberg a declarat că a tăiat legăturile cu Baltika, renunțând la toate acordurile de licență, și că nu va încheia un acord cu Moscova care ar face ca această confiscare să pară legitimă.

Medvedev, văzut cândva ca un reformator liberal, a ironizat producătorul de bere într-o postare tipică și profană pe Telegram.

„La fel ca frații lor din menajeria occidentală, au abandonat totul în Rusia din motive politice..., au refuzat să își îndeplinească obligațiile față de contractorii ruși”, a scris Medvedev.

„Și au crezut că vor fi lăsați în pace", a mai adăugat el. „Vă dăm sancțiuni, și arme pentru regimul ucrainean, dar nu vă atingeți de proprietatea noastră, sau cel puțin lăsați-ne să o vindem în mod profitabil', a mai scris Medvedev.

Grupul danez a întrerupt investițiile în Rusia la scurt timp după invazie și încearcă să vândă Baltika încă de anul trecut, călcând pe urmele multor alte companii occidentale care ies din Rusia.

Carlsberg avea opt fabrici de bere și aproximativ 8.400 de angajați în Rusia, iar anul trecut a efectuat o depreciere de 9,9 miliarde de coroane daneze (1,4 miliarde de dolari) pentru Baltika.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite