Fostul parașutist rus care a criticat războiul din Ucraina face noi dezvăluiri: „Putin a pierdut deja”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul paraşutist rus Pavel Filatiev, care a scris o mărturie de 141 de pagini despre lunile în care a luptat în Ucraina, a afirmat în cadrul unui interviu că „Rusia a pierdut deja războiul”, relatează BFMTV.

Fostul parașutist rus susține că Vladimir Putin a pierdut deja războiul.
Pavel Filatiev a făcut noi dezvăluiri în cadrul unui interviu. Foto: Arhivă

În armata rusă există întotdeauna probleme la toate nivelurile. Cu mâncarea, de exemplu. Se fură mâncare de la cantină și se servește mâncare expirată", a declarat Filatiev. 

„Sunt și probleme cu echipamentul. Armele sunt deseori stricate și nu sunt depozitate corespunzător, dar conducerea nu îndrăznește să vorbească despre asta. Nu este Primul Război Mondial sau al Doilea Război Mondial, unde se dădeau arme oamenilor și erau trimiși în tranșee. Acest conflict pune față în față  două state diferite, dar poate fi comparat cu un război civil", a continuat fostul parașutist. 

În plus, acesta a mai afirmat că „Putin a pierdut deja și va continua să piardă. Își bate tot mai multe cuie în propriul sicriu. Dacă cuiva i s-ar fi spus anul trecut la ce se va ajunge acum, nu ar fi crezut. Așa că nu putem exclude că ar putea fi folosite arme nucleare". 

Pavel Filatiev este primul soldat rus care a criticat public războiul din Ucraina. Acesta s-a pronunțat împotriva războiului din Ucraina într-o mărturie de 141 de pagini publicată pe pagina sa de socializare VKontakte și a afirmat că „este o minciună”, apoi a fugit din Rusia.

Fostul parașutist rus a fost implicat în luptele pentru preluarea controlului asupra orașului Nikolaev, însă s-a retras din motive medicale.  

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite