Explozii puternice la două baze aeriene din Rusia: Cel puțin trei morți și șapte răniți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Explozii puternice au avut loc în cursul nopții de duminică spre luni și luni dimineața la două baze aeriene din Rusia. Cel puțin trei persoane au fost ucise într-una dintre aceste explozii, relatează presa locală.

Momentul exploziei de la baza aeriană Engels Captură YouTube
Momentul exploziei de la baza aeriană Engels Captură YouTube

Potrivit agenției de presă TASS, trei persoane au murit, iar altele cinci au fost rănite (două în stare gravă) în urma unei explozii produse în cursul nopții de duminică spre luni la aerodromul Deaghilevo, situat lângă orașul Reazan, la aproximativ 180 de kilometri sud-est de Moscova.

Explozia s-a produs după ce un camion cu combustibil a luat foc. Cauzele incendiului încă nu sunt cunoscute.

Un avion a fost avariat în urma exploziei, precizează TASS.

Situat la aproximativ 450 de kilometri de granița cu Ucraina, aerodromul Deaghilevo este folosit pentru exerciții cu bombardiere strategice.

O a doua explozie a avut loc luni dimineața la baza aeriană Engels, de lângă orașul Saratov, în sudul Rusiei.

Există informații că explozia s-ar fi produs în urma prăbușirii unui aparat de zbor pista aerodromului. Două bombardiere Tu-95 ar fi fost avariate în urma exploziei. De asemenea, doi militari ar fi fost răniți și transportați la spital.

Situată la aproximativ 500 de kilometri de granița cu Ucraina, baza aeriană Engels este una dintre cele mai mari din Rusia. Având o pistă cu o lungime de 3,5 kilometri, aceasta este singura bază folosită de către bombardierele strategice Tu-160 ale forțelor aeriene ruse.

Potrivit unor oficiali de la Kiev, baza Engels este folosită intens în atacurile cu rachete asupra infrastructurii civile din Ucraina. Kievul nu a revendicat aceste explozii.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite