Două avioane de vânătoare ruseşti, trimise să intercepteze o aeronavă spion  americană deasupra Mării Negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un SU-30 al Rusiei urmăreşte aeronava Boeing P-8 Poseidon a Marinei SUA. Imagini publicate de Rusia
Un SU-30 al Rusiei urmăreşte aeronava Boeing P-8 Poseidon a Marinei SUA. Imagini publicate de Rusia

Rusia trimis două avioane de vânătoare pentru a intercepta o aeronavă spion americană detectată deasupra Mării Negre, la doar două săptămâni după un incident internaţional major, când un avion de război rus ar fi aruncat bombe pe ruta distrugătorului britanic HMS Defender în largul coastei Crimeei.

Potrivit Armatei ruse, aeronavele au fost trimise pentru a identifica şi a împiedica aeronava spion să intre în spaţiul aerian al Rusiei.

De asemenea,  „focuri de avertizare” au fost trase de pe o navă de patrulare a FSB, conform The Sun.

Imagini video de la presupusa „înfruntare aeriană“ au fost publicate, dar nu au fost oferite indicii clare despre locul unde a avut loc incidentul.

Cele două avioane militare ruse SU-30 au fost trimise pentru a împiedica un  un avion de Boeing P-8 Poseidon al Marinei SUA să pătrundă în spaţiul aerian rus.

„În seara zilei de 6 iulie, dispozitivele ruseşti de control al spaţiului aerian peste apele neutre ale Mării Negre au detectat o ţintă aeriană care se apropia de graniţa de stat a Federaţiei Ruse”, a anunţat miercuri Ministerul Apărării de la Moscova.

„Echipajele avioanelor ruseşti au identificat ţinta aeriană ca fiind un Boeing P-8 Poseidon şi au escortat-o ​​peste Marea Neagră. Zborul aeronavelor ruseşti a fost efectuat în strictă conformitate cu normele internaţionale de utilizare a spaţiului aerian. Încălcarea frontierei de stat a Federaţiei Ruse nu a fost permisă“, a mai precizat Moscova.

Pe de altă parte, nu au existat comentarii imediate din partea Statelor Unite şi nicio dovadă directă a faptului că avionul american ar fi încercat să pătrundă în spaţiul aerian rus.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite