Explozie la Petromidia. Norul de fum se deplasează către mare. Mesaj Ro-Alert pentru avertizarea populaţiei. Ce spune ministrul Mediului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petromidia
Petromidia

Conform meteorologilor, norul de fum de la Petromidia se va deplasa către mare. Cu toate acestea, ISU Dobrogea a emis mesaj Ro-Alert.

Printr-un mesaj Ro-Alert, populaţia din zona Năvodari, Corbu, dar şi turiştii aflaţi pe litoral în zona Mamaia şi mamaia Nord au fost sfătuiţi să evite zona Petromidia pe o distanţă de 1 kilometru, să rămână în locuinţe cu geamurile închise şi să nu se expună la noxe.

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a declarat că situaţia este gravă. „ISU se concentrează pe stingerea incendiului. Accesul este restricţionat, limitat, nici comisarii GNM nu au acces în zonă, există în continuare pericol de explozie”, a declarat, vineri, Barna

Acesta a precizat că impactul asupra mediului va fi major.

”Impactul asupra mediului va fi major, din primele evaluări făcute de ANM, norul de fum nu se deplasează spre ţărm, se deplasează spre mare. Avem la faţa locului laboratorul mobil”, a mai transmis ministrul.

O explozie a avut loc vineri, 2 iulie, la Rafinăria Petromidia. A urmat un incendiu, iar autorităţile au activat Planul Roşu.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite