Consiliul de Securitate al Federației Ruse i-a numit pe Ivan cel Groaznic și Pavel I victime ale discreditării occidentale

0
Publicat:

Potrivit secretarului adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nail Mukhitov, Occidentul „tace în mod deliberat” cu privire la aspectele pozitive asociate figurilor istorice rusești și le „denigrează”.

Monumentul lui Ivan cel Groaznic din Orel. Foto: Shutterstock
Monumentul lui Ivan cel Groaznic din Orel. Foto: Shutterstock

Occidentul discreditează în mod deliberat personajele istorice rusești, de exemplu, Ivan cel Groaznic și Pavel I, a declarat Nail Mukhitov, secretar adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, într-un interviu pentru Rossiyskaya Gazeta.

"Practica rusofobiei frenetice își are rădăcinile în adâncul secolelor. Amintiți-vă, de exemplu, cum Occidentul a creat o „legendă neagră" despre ororile comise în timpul domniei lui Ivan al IV-lea (cel Groaznic). Ei păstrează deliberat tăcerea. că sub el s-a înființat Duma boierească, s-a format armata regulată, teritoriul țării s-a dublat”, a spus el.

Tot sub Ivan al IV-lea, a continuat Mukhitov, a fost creat Siciul Zaporjean, care a fost înzestrat cu funcțiile de protecție a frontierei, iar punctele de carantină pregătite nu au permis ciumei și holerei să intre în Rusia, din Europa. 

Tipografia și învățământul gratuit au apărut în școlile parohiale.

Împăratul Pavel I, care intenționa să se opună Marii Britanii, a fost supus unui discreditări similare. Prin eforturile presei și diplomației britanice din Europa, s-a răspândit un zvon despre tulburarea sa mintală. Dar Pavel I a fost cel care și-a adus o contribuție personală la păstrarea statalității a cel puțin două țări - Elveția și Malta. Am în vedere campania italiană a lui Suvorov și acordarea de azil în Rusia cavalerilor Ordinului de Malta după capturarea insulei de către Napoleon". a remarcat secretarul adjunct al Consiliului de Securitate. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite