Comentariul cinic făcut de Putin în cazul Navalnîi chiar de Ziua Internaţională a Drepturilor Omului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vladimir Putin spune că nu vede niciun motiv pentru deschiderea unei anchete în Rusia în cazul otrăvirii principalului său opozant Aleksei Navalnîi, victimă, potrivit Germaniei, Franţei şi Suediei, a unui atac cu un agent neurotoxic din gama de otrăvuri Noviciok.

Liderul de la Kremlin tratează cu dispreţ cazul Navalnîi, opozantul rus care a intrat în comă la sfârşitul lui august după ce i s-a făcut rău în timpul unui zbor de la Tomsk la Moscova. Internat de urgenţă la Omsk, Navalnîi a fost transferat apoi la Berlin, în Germania, la insistenţele familiei sale. Acum se recuperează şi intenţionează să se întoarcă în Rusia pentru a-şi continua lupta cu actuala putere de la Kremlin. Potrivit unor analize efectuate de Germania, Franţa şi Suedia, Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din gama Noviciok. Moscova respinge această concluzie, dar evită să deschidă o anchetă. Abordând acest subiect în contextul Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, preşedintele rus a făcut un comentariu cinic.

„Dacă o persoană a fost foarte aproape de moarte, asta nu înseamnă că trebuie deschisă de fiecare dată o anchetă penală”, a declarat Putin cu prilejul reuniunii de joi a Consiliului Consultativ pentru Drepturile Omului de pe lângă Kremlin, a cărei stenogramă completă a fost făcută publică vineri.

Aflat în convalescenţă în Germania, Aleksei Navalnîi este convins că Vladimir Putin este cel care a dat ordinul otrăvirii sale.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite