Comandant al forțelor ruse din Donețk: „Nu avem resursele pentru a învinge NATO, dar avem arme nucleare” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comandantul forțelor ruse din Donețk, Alexander Khodakovski, a afirmat pentru mass-media rusă că susține utilizarea armelor nucleare. 

Comandantul forțelor ruse din Donețk, Alexander Khodakovski.
Khodakovski a declarat că Rusia nu are resurse pentru a învinge NATO. Foto Captură video YouTube

Khodakovski a mărturisit, de asemenea, că nu crede că Rusia are resursele necesare pentru a câștiga războiul declanșat la 24 februarie.

Într-un clip video, care a fost publicat de CNN, comandantul armatei ruse a afirmat: „Nu poate exista decât o escaladare şi nu avem resursele pentru a învinge NATO, dar avem arme nucleare...”. 

Rusia nu se mai bucură de sprijinul Chinei, care a interzis livrarea de procesoare de calitate militară produse de compania chineză Loongson către Rusia din pricina importanței lor strategice pentru forțele militare. 

Sancțiunile impuse de Occident au obligat Rusia să caute noi furnizori de componente electronice esențiale, inclusiv cele pentru arme. 

Producătorii din Rusia au testat procesoare fabricate de Beijing, pentru a le înlocui pe cele ale companiilor care au suspendat furnizările, precum Intel, conform Kommersant. 

Însă, o sursă de la ministerul Dezvoltării Digitale din Rusia a afirmat că guvernul de la Beijing a interzis comercializarea și exportul procesoarelor din pricina importanței lor strategice pentru forțele militare chineze. 

Mai mult decât atât, o altă sursă a afirmat că guvernul chinez a interzis exportul procesoarelor Loongson în toate țările, inclusiv în Rusia. 

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite