Putin amenință din nou cu folosirea armelor nucleare: Vom șterge de pe suprafața pământului orice țară care atacă Rusia

0
Publicat:

Vladimir Putin a amenințat vineri că orice ţară care îndrăzneşte să atace Rusia cu arme nucleare va fi ştearsă de pe faţa pământului.

Vladimir Putin FOTO Profimedia
Vladimir Putin FOTO Profimedia

Liderul de la Kremlin susține că, spre deosebire de Statele Unite, Rusia nu are mandat să lanseze o lovitură nucleară preventivă, dar că armele hipersonice avansate ale sale ar asigura un răspuns în forţă în cazul unui atac.

Pe de altă parte, Putin a spus că Rusia va trebui probabil să ajungă la acorduri cu privire la Ucraina, dar că s-a simţit „trădată” de prăbuşirea acordurilor de la Minsk.

Potrivit lui Putin, Germania şi Franţa - care au intermediat acordurile de la Minsk de încetare a focului între Ucraina şi separatiştii proruși din Donbas susținuți de Moscova - au trădat Rusia şi acum pompează cu arme Ucraina, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Rusia este singura țară din lume care amenință constant cu folosirea armelor nucleare adoptând postura de victimă. Aceste amenințări s-au intensificat de la declanșarea agresiunii ruse din Ucraina, pe 24 februarie. În același timp, Statele Unite și alte țări occidentale au făcut apel la dezescaladare și la temperarea retoricii nucleare.

De asemenea, Putin prezintă adesea fără motiv Rusia drept o țară „trădată” într-o tentativă de a-și justifica crimele și agresiunile comise împotriva altor state.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite