Cine este blonda „Barbie“, regina cenzurii online rusești, care ar avea o relație romantică cu Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele rus Vladimir Putin este legat romantic de o blondă "Barbie", care se ocupă de cenzura online, cu 32 de ani mai tânără decât el, potrivit unor noi informații.

Ekaterina "Katia" Mizulina, presupusa amantă a lui Vladimir Putin FOTO: Profimedia
Ekaterina "Katia" Mizulina, presupusa amantă a lui Vladimir Putin FOTO: Profimedia

Ekaterina "Katia" Mizulina, în vârstă de 39 de ani, un istoric de artă cu studii în Marea Britanie, care conduce ”Liga pro-Kremlin pentru un internet sigur din Rusia”, a apărut ca "gardianul moralității" sexy al lui Putin, în vârstă de 71 de ani, scrie nypost.com.

"Katia Mizulina este complet pe gustul lui Putin", a declarat Olga Romanova, militantă rusă pentru drepturile omului, pentru canalul 24 din Ucraina. "Acest tip de Barbie i s-a potrivit întotdeauna foarte bine".

Romanova a comparat-o pe Mizulina cu o amantă a lui Putin despre care se zvonea anterior - Svetlana Krivonogikh, proprietara unui club de striptease și multimilionară din Sankt Petersburg, care este presupusa mamă a copilului iubit al președintelui, Luiza, în vârstă de 20 de ani.

"Putin are 71 de ani", a spus Romanova cu sarcasm. "În general, omul este în plină floare, de ce nu?".

Mizulina, fiica unei deputate ruse de linie dură anti-Ucraina, a lucrat pentru a reduce la tăcere toate criticile lui Putin online, în special în ceea ce privește războiul din Ucraina, sub pretextul protejării copiilor.

Putin, care a divorțat de soția sa, Liudmila, în 2014, se zvonește de mult timp că ar avea o relație cu fosta gimnastă olimpică Alina Kabaeva, în vârstă de 40 de ani - și se crede că cei doi au împreună doi sau trei copii.

Dar mass-media ucrainene și canalele independente rusești de pe Telegram au difuzat afirmații potrivit cărora el a găsit o "nouă flacără pentru companie" în Mizulina, fiica deputatei Elena Mizulina.

Se spune că liderul rus belicos și militantul cenzurii online "s-au apropiat recent", a relatat site-ul rusesc Telegram Kremlevskaia Tabakerka. 

Site-ul a subliniat că sursele sale "au fost extrem de prudente în a vorbi despre acest lucru, deoarece nimeni nu poate oferi o confirmare de 100%".

Mizulina a absolvit Școala de Studii Orientale și Africane de la Universitatea din Londra în 2004, cu diplome în istoria artei și în limba indoneziană.

A lucrat ca traducătoare pentru delegațiile oficiale rusești care vizitau China înainte de a se alătura Ligii pentru internet sigur în 2017.

Despre ea se spune că este susținută financiar de "miliardarul creștin" ultranaționalist Konstantin Malofeev și a fost în fruntea eforturilor de cenzură din Rusia, a relatat ziarul rus independent Novaia Gazeta.

În calitate de șefă a internetului, Mizulina a pledat pentru cenzura web, amenzi și sancțiuni împotriva presei și a rețelelor sociale.

Mizulina ar fi spus într-un discurs din mai 2022: "Mai întâi, vom curăța Ucraina de naziști... și apoi vom ajunge la Google și Wikipedia".

La o întâlnire cu studenții ruși la începutul acestei luni, Mizulina ar fi cerut - și a primit - scuze de la un student care a pus la îndoială necesitatea serviciului militar obligatoriu.

Se spune că Mizulina l-ar fi amenințat pe student cu legile draconice ale lui Putin privind discreditarea armatei ruse.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite