Ce măsuri de securitate au fost luate la cimitirul unde ar putea fi înmormântat Prigojin

0
Publicat:

Autoritățile din orașul Sankt Petersburg, situat în nord-vestul Rusiei, au luat marți măsuri suplimentare pentru asigurarea securității la cimitirul Serafimovskoe, în contextul posibilei înmormântări a șefului companiei de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin.

Acesta ar fi decedat într-un tragic accident aviatic, pe 23 august, iar presa internațională a speculat că înmormântarea sa ar putea avea loc în acest cimitir. Informația a fost transmisă de agenția de știri EFE, citată de Agerpres.

Măsuri sporite de securitate

La intrarea în cimitir, unde polițiștii asigură paza, au fost amplasate detectoare de metale, într-o încercare de a controla accesul. Publicul larg are permisiunea de a intra liber pe teritoriul cimitirului. Cu toate acestea, autoritățile au interzis aducerea camerelor de luat vederi în incintă, potrivit informațiilor furnizate de publicația online Fontaka.ru.

De la primele ore ale dimineții de marți, în zonele adiacente cimitirului au fost semnalate restricții semnificative în ceea ce privește traficul rutier. În prezent, nu există anunțuri oficiale cu privire la data sau ora înmormântării lui Prigojin, conform agenției EFE.

Kremlinul a comunicat în ziua precedentă că nu deține informații cu privire la detaliile înmormântării șefului companiei Wagner, subliniind că astfel de decizii sunt de competența familiei și sunt luate în considerare dorințele acesteia.

Luni, Kremlinul a declarat că nu are informații cu privire la detalii despre înmormântarea șefului Wagner, al cărui avion s-a prăbușit săptămâna anterioară în regiunea central-vestică a Rusiei.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președinției ruse, a subliniat că astfel de decizii sunt întotdeauna luate de către familia defunctului. Comitetul de Investigații al Rusiei (CIR) a confirmat, duminică, faptul că trupurile lui Prigojin și ale celorlalți nouă decedați în urma accidentului aviatic au fost identificate.

Potrivit CIR, identificarea ocupanților avionului a fost realizată prin analize comparative ADN. În momentul prăbușirii, în avionul Embraer Legacy 600 al lui Prigojin se afla și principalul comandant și co-fondator al companiei Wagner, Dmitri Utkin.

Cauza accidentului, neidentificată

Cercetările privind cauzele accidentului sunt în desfășurare, însă nu s-a ajuns încă la o concluzie cu privire la factorii care au condus la tragedie. Printre ipotezele luate în considerare se numără o posibilă explozie la bord, defecțiuni tehnice sau chiar erori umane în pilotaj.

Anumite surse media au subliniat posibilitatea ca aeronava să fi fost doborâtă fie intenționat, fie din greșeală, de către rachetele sistemelor de apărare antiaeriană care asigură securitatea reședinței prezidențiale a lui Vladimir Putin, amplasată în apropierea traseului de zbor al avionului.

Kremlinul a respins ferm aceste acuzații și a negat implicațiile politice aduse de politicienii occidentali în legătură cu acest accident aviatic în care și-a găsit sfârșitul Evgheni Prigojin.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite