Cât de mult a crescut producția compania rusă de apărare, Rostec, în timpul războiului cu Ucraina

0
Publicat:

Directorul General al Rostec, Serghei Cemezov, a dezvăluit o expansiune semnificativă în producția de armament și echipamente militare, în ciuda sancțiunilor occidentale.

Productia de armament a Rusiei a crescut în ciuda sancțiunilor occidentale FOTO Shutterstock
Productia de armament a Rusiei a crescut în ciuda sancțiunilor occidentale FOTO Shutterstock

În ciuda sancțiunilor occidentale și presiunilor internaționale, compania rusă de apărare Rostec, deținută de stat, a înregistrat o creștere uluitoare a producției de muniție pentru arme de calibru mic și rachete destinate lansatoarelor multiple, încă de la începutul războiului din Ucraina. Anunțul a fost făcut, joi, de către directorul general al Rostec, Serghei Cemezov, în timpul unei întâlniri cu președintele rus, Vladimir Putin.

Producție de 50 de ori mai mare

„Am crescut de 50 de ori producția de muniție pentru arme de calibru mic și sisteme de lansatoare multiple”, a declarat Serghei Cemezov.

Fragmente din discuție au fost difuzate la televiziunea de stat. În plus, directorul general al Rostec a subliniat că producția de transportoare blindate a crescut cu 5,5 ori, iar producția de tancuri de război s-a multiplicat de șapte ori. Această creștere spectaculoasă reflectă eforturile constante ale Rusiei de a-și întări forțele armate și de a-și consolida poziția în contextul conflictelelor regionale.

„Este o creştere globală”, a spus şeful Rostec, unul dintre cei mai mari producători mondiali de arme, avioane, elicoptere şi alte echipamente.

Încălcarea restricţiilor occidentale

Deși Rostec este supusă sancțiunilor occidentale, mai multe instituții media rusești independente au denunțat modul în care corporația eludează restricțiile, folosind companii paravan pentru importul de componente esențiale pentru fabricarea de rachete și drone.

Atât Vladimir Putin, cât și ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, au evidențiat, în ultimul an, o creștere semnificativă a producției de armament în țară. În septembrie, Putin anunța o triplare a producției de vehicule blindate în primele nouă luni ale anului.

Cererea președintelui rus pentru o creștere a producției de echipamente antiaeriene, anti-baterie și, în special, de drone, reflectă preocupările strategice ale Rusiei în ceea ce privește evoluția tehnologică și militară la nivel global.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite