Căpitan de marină rus găsit mort în apartamentul său din Sankt Petersburg. Ar fi înghețat după întreruperea alimentării cu energie electrică

0
Publicat:

Căpitanul de marină rus Vladislav Shevashkevich, în vârstă de 60 de ani, a fost găsit mort în apartamentul său din Sankt Petersburg pe 3 ianuarie, aparent în urma înghețului, conform Kiev Post, citat de blesk.cz.

Multe sisteme de încălzire au cedat sub presiunea înghețului în Rusia
Multe sisteme de încălzire au cedat sub presiunea înghețului în Rusia FOTO EPA EFE

Shevashkevich locuia în districtul Vyborg din Sankt Petersburg, iar cumnatul său, Oleg, a declarat pentru 78.ru că întreruperile de curent în zonă au început încă din data de 29 decembrie. Se presupune că acestea au fost cauzate de condițiile meteorologice dificile.

Compania electrică locală a menționat că întreruperile au survenit din cauza liniilor electrice căzute din cauza zăpezii, însă localnicii au raportat că în zonă nu a nins, potrivit surselor citate.

Conform relatărilor cumnatului, căpitanul rus spera ca alimentarea cu energie electrică să se reia curând, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Ultima dată când familia a avut vești de la Shevashkevich a fost de Anul Nou. Oleg acuză compania de energie pentru tragicul sfârșit al căpitanului, însă ancheta privind decesul acestuia este în desfășurare.

Pe lângă acest caz tragic, Rusia se confruntă cu întreruperi masive ale furnizării de curent pentru locuințe, iar multe sisteme de încălzire au cedat sub presiunea înghețului. Pe rețelele de socializare, se răspândesc imagini și fotografii cu oameni care încearcă să se încălzească aprinzând focuri în curțile lor.

În timp ce temperaturile din Sankt Petersburg sunt în prezent în jurul punctului de îngheț în timpul zilei, iar cele nocturne nu coboară semnificativ sub acest nivel, Moscova raportează temperaturi nocturne de aproximativ -25 °C, cu prognoze care indicau valori de până la -20 °C în timpul zilei de sâmbătă.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite