„Bucătarul lui Putin” susține că mercenarii Wagner au găsit cadavrul unui voluntar britanic dispărut în Ucraina

0
Publicat:

Grupul militar Wagner a declarat că a găsit cadavrul unuia dintre cei doi voluntari britanici care au dispărut în estul Ucrainei în weekend, scrie The Moscow Times. Evgheni Prigojin, a postat fotografii a două pașapoarte aparținând lui Andrew Bagshaw, 48 de ani, și Christopher Parry, 28 de ani.

Christopher Parry și Andrew Bagshaw / Foto: Ignat Ivlev-York / Facebook via The Moscow Times
Christopher Parry și Andrew Bagshaw / Foto: Ignat Ivlev-York / Facebook via The Moscow Times

„Astăzi a fost găsit cadavrul unuia dintre ei", a precizat Concord, firma lui Prigojin, adăugând că ambele documente au fost găsite asupra cadavrului. Nu a fost anunțat numele decedatului.

Kremlinul a declarat că nu este la curent cu „detaliile" legate de moartea cetățeanului britanic, dar a precizat că va lua în considerare o solicitare oficială din partea Londrei.

Pașapoartele celor doi britanici / Foto: Captură / The Moscow Times
Pașapoartele celor doi britanici / Foto: Captură / The Moscow Times

Bagshaw și Parry au fost dați dispăruți sâmbătă, la o zi după ce cei doi au pornit din orașul Kramatorsk, din regiunea Donețk, spre orașul Soledar, unde forțele ucrainene și cele rusești au dus lupte crâncene în această lună.

Evgheni Prigojin a afirmat miercuri că deține controlul total asupra orașului Soledar, situat la 15 kilometri de orașul Bahmut, devastat de război, deși Kremlinul și Ministerul rus al Apărării — precum și președintele ucrainean Volodimir Zelenski — au minimalizat afirmația sa.

Părinții lui Bagshaw au declarat că munca sa în Ucraina a implicat livrarea de alimente și medicamente, precum și ajutor la evacuarea civililor în vârstă de pe linia frontului, potrivit BBC.

Parry ajutase recent locuitorii din Bahmut să evacueze orașul. El avea și un site de crowdfunding prin care încerca să obțină fonduri pentru evacuarea civililor și pentru reparații de vehicule, dar și pentru achiziționarea de combustibili și echipamente pentru salvarea oamenilor.

Autoritățile britanice au avertizat cetățenii săi să nu călătorească în Ucraina din cauza unui „risc real pentru viață" pe fondul atacurilor neîncetate.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite