Angela Merkel pledează pentru noi sancţiuni împotriva Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Merkel FOTO Shutterstock
Angela Merkel FOTO Shutterstock

Uniunea Europeană trebuie să fie pregătită să adopte noi sancţiuni împotriva Rusiei dacă situaţiile tensionate din jurul şi din interiorul Ucrainei sau de la graniţa dintre Belarus şi Polonia vor escalada, a declarat joi cancelarul în exerciţiu al Germaniei, Angela Merkel, potrivit Reuters.

Într-o conferinţă de presă comună, la Berlin, cu premierul polonez Mateusz Morawiecki, Angela Merkel a mai spus că Uniunea Europeană trebuie să dea dovadă de unitate în chestiuni precum folosirea de către Belarus a migranţilor ca „armă” împotriva Poloniei şi desfăşurarea de trupe lângă graniţa cu Ucraina.

„Orice agresiune suplimentară împotriva suveranităţii Ucrainei va avea un cost mare”, a afirmat cancelarul german, aflat în ultimele sale zile de mandat.

Mateusz Morawiecki a pledat la rândul său pentru adoptarea de noi sancţiuni împotriva regimului condus de Aleksandr Lukaşenko.

„Trebuie să pregătim noi sancţiuni, inclusiv în privinţa comerţului”, a spus premierul Poloniei.

Anterior, ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba a declarat că Rusia trebuie să înţeleagă că un nou atac asupra ţării sale va fi prea costisitor pentru ea.

„Principalul obiectiv e să împiedicăm noi acţiuni agresive ale Rusiei. Pentru asta, Moscova trebuie să înţeleagă clar ce pierderi politice, economice şi umane vor suferi în cazul unei noi etape de agresiune”, a atras atenţia şeful diplomaţiei ucrainene.

Kievul, Washingtonul şi NATO au exprimat în ultimele săptămâni îngrijorări faţă de o nouă mobilizare masivă de trupe şi echipamente ruse la graniţa cu Ucraina, care survine după cea din primăvară. SUA şi Ucraina sunt alarmate de faptul că Rusia pregăteşte o nouă agresiune.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite