Bilanţul atacului armat de la o școală din Rusia a ajuns la 17 morţi şi peste 20 de răniţi

0
Publicat:

Șaptesprezece persoane au fost ucise, iar alte peste 20 au fost rănite, luni, într-un atac armat dintr-o şcoală din oraşul Izhevsk, capitala regiunii Udmurtia din centrul Rusiei, conform unui nou bilanț prezentat, marți, de autorităţile Republicii Udmurtia, relatează dpa, conform Agerpres

Trei răniți sunt în continuare în stare gravă. FOTO Profimedia
Trei răniți sunt în continuare în stare gravă. FOTO Profimedia

Conform raportului, încă două victime au murit după ce un fost elev al școlii, în vârstă de 34 de ani, a deschis focul, luni, asupra elevilor, profesorilor și paznicilor.

Autorul atacului, care se pare că a folosit două pistoale Makarov, s-a sinucis apoi, potrivit surselor oficiale, care spun că acesta avea probleme psihice. 

Mihail Murașko, ministrul rus al Sănătății, a afirmat, marți, că trei răniți sunt în continuare în stare gravă, iar 15 răniți, dintre care 13 copii, vor fi transportați pe calea aerului la Moscova, în vederea acordării îngrijirilor medicale.

 Totodată, numărul persoanelor care au fost rănite a fost de peste 20. 

Autoritățile Republicii Udmurtia au anunțat o perioadă de doliu de trei zile, până pe 29 septembrie. 

În urma atacului, la școlile din capitala regională Izhevsk au fost adoptate măsuri de securitate sporite. 

În orașul situat la 1200 de kilometri la est de Moscova, ancheta se află în faza de stabilire a circumstanțelor care au dus la producerea atacului armat. 

Aleksandr Bastrîkin, anchetator șef, a afirmat că bărbatul purta „un tricou negru cu simboluri naziste şi o cagulă” şi nu avea acte asupra sa.  

De asemenea, a fost postată și o fotografie în care se observă o svastică. 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a făcut aluzie la câteva ore după eveniment la un „atac terorist” și a declarat, fără a oferi probe, că „după toate aparenţele” bărbatul făcea parte dintr-un grup sau organizaţie neofascistă. 

În locuința atacatorului, dar și în vecinătate se caută, în prezent, probe ale convingerilor naziste ale acestuia. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite