UPDATE Atac armat la o școală din Rusia: cel puțin 13 morți. Vladimir Putin: Un atac terorist inuman

0
0

Cel puţin 13 persoane au fost ucise şi 21 rănite, printre care copii, în cursul unui atac armat dintr-o şcoală din oraşul Izhevsk, capitala regiunii Udmurtia din centrul Rusiei, a anunţat luni Ministerul de Interne rus. Autorul atacului s-a sinucis.

Atac armat la o școală din Rusia FOTO Profimedia
Atac armat la o școală din Rusia FOTO Profimedia

UPDATE: Președintele rus Vladimir Putina denunțat atacul armat de la școala din Ijevsk și l-a numit un „atac terorist inuman”.

Știre inițială
O perioadă de doliu, până pe 29 septembrie, a fost anunțată de guvernatorul regiunii.

„Poliţiştii au găsit corpul bărbatului care a deschis focul. Potrivit informaţiilor noastre, el s-a sinucis'', a indicat ministerul.

Printre victime se numără șapte copii de la școala cu aproximativ 1.000 de elevi din orașul Izhevsk. 

Mass-media rusă a postat online videoclipuri care par să arate scene de panică în interiorul clădirii în care a avut loc atacul.

O sală de clasă din școala unde a avut loc atacul / Foto RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITTEE via BBC
O sală de clasă din școala unde a avut loc atacul / Foto RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITTEE via BBC

Unele imagini arată sânge pe podeaua unei săli de clasă și o gaură făcută de glonț într-o fereastră, în timp ce copiii stăteau ghemuiți sub birouri.

Doi profesori și doi agenți de securitate se numără printre morți, potrivit oficialilor ruși. Personalul și elevii au fost evacuați din clădirile școlii.

Un deputat local a spus că atacatorul era înarmat cu două pistoale. Agenția de presă de stat TASS a citat anchetatorii spunând că bărbatul înarmat purta un tricou cu simbolul nazist.

Școala se află în centrul orașului Izhevsk, un oraș cu aproximativ 650.000 de locuitori, aproape de clădirile guvernului central, scrie BBC.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite