Bărbat din Crimeea, acuzat de sabotaj, condamnat la zece ani de închisoare

0
Publicat:

Un bărbat din Crimeea, peninsula ucraineană anexată în 2014 de Rusia, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru incendierea unui comisariat militar şi pregătirea unui atac asupra unui pod.

Decizia a fost luată la Curtea Supremă din Crimeea
Decizia a fost luată la Curtea Supremă din Crimeea

Potrivit unui comunicat emis marţi de serviciile de securitate ruse (FSB), bărbatul, arestat în iunie 2022, a fost găsit vinovat de Curtea Supremă din Crimeea pentru "incendierea clădirii comisariatului militar din Simferopol", centrul administrativ al peninsulei, şi "pregătirea distrugerii unui pod de cale ferată".

"În cursul percheziţiilor, au fost descoperite o grenadă RGD-5, un telefon care conţinea fotografii ale podurilor feroviare din peninsulă, precum şi o agendă cu o hartă desenată de mână a locaţiei unui ascunzători de arme, unde au fost găsite o mină antitanc şi un detonator", a adăugat sursa citată.

De la începutul ofensivei contra Ucrainei în februarie 2022, armata rusă s-a confruntat cu acte de sabotaj asupra bazelor militare sau a căilor ferate utilizate pentru aprovizionarea logistică, aminteşte AFP.

De asemenea, mai multe persoane au fost deja condamnate la pedepse grele de închisoare pentru incendierea unor centre militare de încorporare.

La începutul lunii aprilie, şeful FSB, Aleksandr Bortnikov, a acuzat Ucraina şi Occidentul că încearcă să-i incite pe ruşi la sabotaje şi rebeliune armată.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, acuzase serviciile secrete occidentale de implicare în atacuri "teroriste" în Rusia.

Potrivit lui Bortnikov, 118 "infracţiuni teroriste" au fost dejucate în Rusia din februarie.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite