Avertismentul Rusiei după ce Norvegia a ridicat nivelul de alertă militară

0
Publicat:

Rusia percepe pregătirile militare ale Norvegiei în apropierea graniţelor sale drept o escaladare a tensiunilor în regiune, a declarat, miercuri, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, relatează agenţia de presă rusă TASS.

Maria Zaharova:Rusia este întotdeauna deschisă unui dialog sincer și respectuos FOTO Profimedia
Maria Zaharova:Rusia este întotdeauna deschisă unui dialog sincer și respectuos FOTO Profimedia

"Bazele militare străine au apărut de fapt în Norvegia în mod permanent. Infrastructura corespunzătoare a fost modernizată, se achiziționează echipamente moderne, iar Oslo se numără acum printre cei mai activi susținători ai implicării NATO în Arctica", a declarat Maria Zaharova

Noi considerăm aceste evoluţii în apropierea granițelor ruse drept o urmărire deliberată de către Oslo a unui curs distructiv către escaladarea tensiunilor în regiunea euro-arctică și distrugerea definitivă a relațiilor ruso-norvegiene”, a mai spus ea.

Zaharova a adăugat că aceasta nu a fost alegerea Moscovei.

Rusia este întotdeauna deschisă unui dialog sincer și respectuos reciproc, dar orice acțiune neprietenoasă va fi urmată de un răspuns oportun și adecvat”, a atras atenția ea.

Declarațiile purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe vin după ce luni premierul norvegian Jonas Gahr Store a anunţat că ţara sa ţară membră NATO şi vecină cu Rusia, va trece, începând de marți, la un nivel mai ridicat de alertă militară, deşi nu a detectat nicio ameninţare directă.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite