Atacul de la aerodromul Elgels, „cea mai mare lovitură” adusă imaginii Rusiei în ultimii 30 de ani

0
Publicat:

Presa din Ucraina susține că incidentul de la aerodromul ”Engels”, din regiunea Saratov, este cea mai mare lovitură de imagine pentru ruși.

Aerodromul Engels FOTO: captură Youtube
Aerodromul Engels FOTO: captură Youtube

Luni dimineață, pe 5 decembrie, o dronă a atacat baza aeriană din Saratov, unde rușii au avioane strategice care efectuează lovituri cu rachete pe teritoriul Ucrainei

Incidentul este catalogat de presa ucraineană cea mai mare lovitură adusă imaginii Rusei în ultimii 30 de ani.

Un expert citat de publicația ucraineană Obozrevatel susține că evenimentul este fără precedent, în condițiile în care distanța de la linia frontului până la baza aeriană a rușilor este de aproximativ 650 de kilometri, conform PRO TV.

„Forțele armate ale Ucrainei nu au arme care să poată lansa lovituri la o distanță atât de mare. Este posibil ca lansarea dronei, care a lovit aeroportul, să fi avut loc de pe teritoriul Federației Ruse sau, în dimineața zilei de 5 decembrie, a avut loc prima utilizare în luptă a unei drone fabricată în Ucraina care are o rază de 1.000 de Km, scrie Obozrevatel.

„Opțiunea de a folosi arme din occident poate fi exclusă, deoarece SUA și aliații săi sunt foarte precauți cu privire la transferul de arme în Ucraina pe care le pot folosi pentru a lovi obiecte de pe teritoriul Federației Ruse”, se arată într-un raport.

Baza aeriană „Engels” este unul dintre elementele cheie ale scutului nuclear al Federației Ruse.

Recent, Ucraina a testat cu succes o dronă de atac cu o rază de acțiune de 1.000 de kilometri. Drona fabricată de Ukroboronprom are o sarcină utilă de 75 de kilograme și poate atinge ținte aflate până la 1.000 de kilometri depărtare.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite