Aerodrom din regiunea rusă Kursk, supus unui atac cu dronă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacul de la frontiera cu Ucraina vine la doar o zi după ce Federația Rusă a acuzat Kievul că a atacat cu drone două dintre bazele sale aeriene.

Rusia acuză Ucraina că a atacat bazele aeriene FOTO Twitter
Rusia acuză Ucraina că a atacat bazele aeriene FOTO Twitter

Din cauza unui "atac cu dronă în zona aerodromului din Kursk, un rezervor de stocare a petrolului a luat foc. Nu sunt victime'', a declarat guvernatorul Roman Starovoit pe reţelele sociale.

Acest nou atac are loc după o salvă de rachete lansate de Rusia asupra infrastructurilor ucrainene. Din cele peste 70 de rachete lansate de Moscova, "majoritatea" au fost doborâte, a dat asigurări preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Însă noua salvă a fost una deliberată, "pentru a-i face pe ucraineni să sufere cât de mult posibil", în condiţiile în care un frig glacial a lovit Ucraina, a afirmat directorul Ukrenergo, operatorul ucrainean.

"Un vârf al frigului" este aşteptat marţi şi miercuri, a atenţionat Volodimir Kîdrîţki la televiziunea ucraineană. "Momentul pe care ruşii l-au ales pentru acest atac este legat de dorinţa lor de a produce (...) maximum de pagube sistemului nostru energetic", a apreciat el.

Aproape jumătate dintre instalaţiile energetice ale Ucrainei au fost avariate după luni de atacuri sistematice, cufundându-i pe ucraineni în frig şi întuneric.

Reparaţii de urgenţă sunt în curs, a anunţat operatorul reţelei electrice, însă întreruperi de curent vor trebui să fie aplicate în toată Ucraina.

Armata rusă a recunoscut că a întreprins "un bombardament masiv efectuat cu arme de înaltă precizie", luni, în jurul orelor 12:00 GMT, ce a vizat situri militare ucrainene şi infrastructuri energetice privind forţele ucrainene. Bombardamente pe care preşedintele rus Vladimir Putin le-a apreciat vineri drept "necesare şi inevitabile".

Luptele continuă de asemenea să facă ravagii pe linia frontului. Armata ucraineană a anunţat luni că a respins, în timpul celor 24 de ore precedente, mai multe atacuri, în special în sectorul Bahmut, în est.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite