Armata rusă susține că a doborât 47 de drone ucrainene în regiuni de la graniță

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata rusă a susținut sâmbătă că a doborât în noaptea de vineri spre sâmbătă 47 de drone ucrainene ce survolau regiuni din sudul Federației Ruse, în apropiere de Ucraina, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Regiuni din zona graniței ruso-ucrainene Captură Google Maps
Regiuni din zona graniței ruso-ucrainene Captură Google Maps

„Sistemele de apărare aeriană au interceptat şi distrus o dronă pe teritoriul regiunii Belgorod, alte două în regiunea Kursk, trei în regiunea Volgograd şi 41 în regiunea Rostov”, a anunţat armata rusă.

Forțele Armate ale Ucrainei lansează în mod regulat atacuri cu drone pe teritoriul rus, în timp ce agresiunea militară a Kremlinului împotriva Ucrainei a intrat deja în al treilea an.

Regiunea Rostov, în sudul Rusiei, este un important centru pentru planificarea operaţiunilor ruse împotriva Ucrainei, notează AFP.

Guvernatorul acestei regiuni, Vasili Golubev, a declarat pe reţelele sociale că unul dintre aceste atacuri a lovit oraşul Taganrog, la Marea Azov, lângă o regiune ucraineană ocupată parțial de Rusia. Golubev a informat despre un membru al echipelor de salvare rănit, dar a asigurat că „nu sunt morţi”.

Roman Starovoit, guvernatorul regiunii Kursk, situată mai la nord de Rostov şi de asemenea la frontiera cu Ucraina, a declarat la rândul său că o clinică a fost avariată de un atac ucrainean.

Acest oficial a postat un filmuleț în care se poate vedea exteriorul „policlinicii numărul 6 din Kursk”, cu partea de sus a clădirii vizibil distrusă.

„Din fericire, toată lumea este în viaţă”, a dat asigurări el, adăugând că medicii au evacuat pacienţii spre un spital din apropiere.

Kursk, care numără circa 440.000 de locuitori, este situat la circa 120 de kilometri de frontiera cu Ucraina.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite