Americanii consideră Putin a fost mai eficient decât Obama în rezolvarea crizei armelor chimice din Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea americanilor consideră că preşedintele rus Vladimir Putin a fost cel mai eficient lider mondial în ceea ce priveşte soluţionarea crizei siriene, devansându-l pe omologul său american, Barack Obama, arată un sondaj realizat de thinktank-ul YouGov pentru „The Economist”.

Potrivit datelor sondajului, 49% dintre americani spun că Putin a fost cel mai eficient în problema siriană, fiind urmat de Obama care a adunat doar 25%. 9% dintre cei chestionaţi de YouGov au apreciat eficienţa liderului Bashar al-Assad, care s-a clasat pe locul trei, în faţa Secretarului General ONU, Ban Ki-moon, a premierului britanic David Cameron şi a preşedintelui Francois Hollande.

Întrebaţi dacă cred că Damascul negociază cu bună-credinţă distrugerea arsenalului său chimic, doar 14% dintre americani au răspuns pozitiv. Majoritatea, 60% dintre respondenţi, consideră că guvernul sirian doar trage de timp.

De asemenea, sondajul arată că 58% dintre americani se opun utilizării forţei militare în Siria, iar 54% dezaprobă acţiunile preşedintelui SUA în cazul conflictului sirian.

Sondajul YouGov a fost realizat în perioada 21-23 septembrie pe un eşantion de 1.000 de persoane.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite