American arestat în Rusia pentru spionaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu există informații despre natura acuzațiilor aduse împotriva lui Gene Spector.

Închisoare în Rusia. Foto: Arhiva Adevărul
Închisoare în Rusia. Foto: Arhiva Adevărul

Tribunalul Lefortovo din Moscova a reținut sub acuzația de spionaj un cetățean american, Gene (Evgeny) Spector, originar din Rusia, care a fost condamnat anterior într-un dosar de mită împotriva fostului asistent al fostului vicepremier rus Arkadi Dvorkovich, a anunțat agenția rusă de știri TASS, citând surse din instanță.

Instanța a admis cererea procurorului de reținere a cetățeanului american Spector sub acuzația prevăzută de articolul 276 (spionaj) din Codul penal al Federației Ruse”, a spus interlocutorul agenției. TASS nu deține încă informații despre natura acuzației aduse lui Spector.

Spector s-a născut și a crescut în Leningrad, dar mai târziu s-a mutat în Statele Unite și a devenit cetățean acolo. A fost președintele consiliului de administrație al Grupului de companii Medpolymerprom, specializat în medicamente pentru cancer. Anterior, el a fost acuzat că a mediat transferul de mită către Anastasia Alekseeva, fosta asistentă a lui Dvorkovich. Printr-o sentință judecătorească, Spector a fost condamnat la închisoare pe o perioadă de 3,5 ani.

Potrivit anchetatorilor, în 2015-2016, Alekseeva a primit mită pentru mită, suma implicată ridicându-se la peste 4 milioane de ruble. Mita a fost sub formă de călătorii de vacanță în Thailanda și Republica Dominicană, în ambele cazuri biletele și voucherele costând 2 milioane de ruble fiecare. În această perioadă, ea a fost asistenta lui Arkady Dvorkovich, care a fost vicepreședinte al guvernului. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite