Ministrul Economiei din Rusia a fost reţinut pentru că a primit mită de 2 milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul rus al Economiei Alexei Oulioukaïev a fost arestat, fiind suspectat că a primit o mită de 2 milioane de dolari, a anunţat, marţi, principalul organism anticorupţie din Rusia, Comitetul de investigaţie, scrie agenţia Belga.

Într-o declaraţie, comisia de anchetă a precizat că Oulioukaïev a fost arestat ca parte a unei investigaţii de corupţie pe scară largă. Declaraţia menţiona că ministrul Economiei a primit 2 milioane de dolari (1,86 milioane de euro), luni, în schimbul unei evaluări "pozitive" a achiziţiei companiei Bashneft de către gigantul petrolier rus Rosneft, în octombrie anul trecut.

"Oulioukaïev a fost prins în flagrant în timp ce a primit o mită", a spus Svetlana Petrenko, un purtător de cuvânt al Comitetului de investigaţie, potrivit BBC.

Oulioukaïev a fost arestat după ce a fost interogat de către anchetatori. Urmărirea penală va fi iniţiată în curând împotriva ministrului, a anunţat Comitetul de anchetă rus, care raportează direct preşedintelui Vladimir Putin.

Oulioukaïev este cel mai înalt oficial rus care a fost reţinut, de la tentativa de lovitură de stat din 1991 din vremea URSS. El s-ar putea confrunta cu o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între opt şi 15 ani, dacă va fi găsit vinovat. Oulioukaïev a fost numit ministru al economiei în 2013. Înainte de aceasta, el a fost vice-preşedinte al băncii centrale a Rusiei pentru un deceniu.

Rosneft, care este controlat de guvernul rus, a cumpărat 50% din Bashneft pentru 330 miliarde ruble (5 miliarde de dolari), în luna octombrie.

Un purtător de cuvânt al Rosneft a declarat agenţiei de ştiri Tass că au achiziţionat pachetul Bashneft "în conformitate cu legislaţia rusească pe baza celei mai bune oferte comerciale făcute către banca de operare".

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite