Activist rus arestat, după ce a incendiat intrarea în sediul serviciilor secrete ruse din Moscova

0
0

Un activist politic rus a fost arestat de autorităţi, după ce a incendiat intrarea în sediul din Moscova al Serviciului Federal de Securitate din Rusia (FSB), informează BBC News online.

Piotr Pavlenski a dat foc porţii din clădirea Lubyanka, unde se află sediul FSB, fostul KGB, fiind surprins stând în faţa incendiului, cu o canistră de benzină în mână. El a fost reţinut de autorităţi, fiind acuzat de acte de huliganism.

El a mai fost arestat în 2013, după ce a protestat într-un mod violent faţă de controlul exercitat de poliţia rusă asupra populaţiei, provocându-şi răni fizice, în public, în Piaţa Roşie din Moscova.

"FSB acţionează folosind o practică de teroare continuă şi de menţinere a controlului asupra a 146 de milioane de persoane", se precizează într-o declaraţie care însoţeşte înregistrarea video cu acţiunea lui Pavlenski.

Doi jurnalişti care l-au filmat pe Pavlenski în timp ce dădea foc porţilor din clădire au fost reţinuţi pentru a fi intervievaţi de poliţie, potrivit presei ruse.

El a mai protestat violent în trecut, provocându-şi răni fizice grave, faţă de arestarea grupării activiste ruse Pussy Riot sau de modurile de guvernare a Rusiei.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite