Rusia, confruntată cu stocuri insuficiente, pare să folosească bombe expirate, afirmă un oficial american

0
Publicat:

Rusia pare că se află în situaţia în care este forţată să folosească bombe expirate pe măsură ce stocurile sale de muniţii scad după mai bine de nouă luni de război în Ucraina, a declarat luni un înalt oficial militar american.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

"Ei au scos din stocul de muniţie îmbătrânită (al Rusiei), ceea ce indică faptul că sunt dispuşi să folosească acea muniţie mai veche, dintre care unele au fost produse iniţial în urmă cu mai mult de 40 de ani", a declarat oficialul, sub rezerva anonimatului, relatează news.ro

SUA acuză Rusia că apelează la Iran și la Coreea de Nord pentru a face rost de mai multă muniție, în timp ce epuizează rezervele sale de muniție. Rușii riscă să își epuizeze toate storcurile utilizabile până la începutul anului 2023 dacă nu va apela la furnizori străini, dar și la stocuri mai vechi. 

"Evaluăm că, la ritmul de tragere pe care Rusia l-a folosit, Rusia şi-a folosit muniţia de artilerie şi de rachete în ceea ce priveşte ceea ce am numi muniţie de artilerie şi de rachete complet utilizabilă. Probabil că ar putea face acest lucru până la începutul anului 2023", a declarat oficialul.

Știri Externe



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite