Zeci de pictori din Republica Moldova îşi vor expune lucrările pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi de autism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Revuţcaia va participa la Nights of Arts cu lucrări în stil moldovenesc
Elena Revuţcaia va participa la Nights of Arts cu lucrări în stil moldovenesc

Night of Art se deschide mâine pentru a zecea oară, la Centrul Moldexpo. La ediţia jubiliară, circa 80 de artişti îşi vor expune lucrările pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi de autism.

De zece ani, în fiecare primăvară, Clubul Internaţional al Femeilor din Moldova promovează, prin proiectul Night of Art, artişti şi meşteri populari din ţară. Paralel, un comitet selectează aplicaţiile mai multor organizaţii care au nevoie de finanţare. Cea care va beneficia de susţinere în acest an va fi Asociaţia SOS Autism, creată de 12 părinţi cu copii autişti şi care dau o mână de ajutor picilor afectaţi de această boală. ONG-ul va primi toţi banii de la vânzarea biletelor, iar artiştii participanţi vor dona banii din chiria spaţiului.

Scop nobil şi lăudabil

Elena Revuţcaia este una dintre participantele fidele ale Serii de Artă. Anul acesta, artista va prezenta opt lucrări pe cei doi metri pătraţi alocaţi fiecărui pictor. „Vin la Night of Art deja mai bine de şase ani. Copilaşii aceştia au nevoie de susţinerea noastră“, spune pictoriţa.

Clubul Internaţional al Femeilor alege la fiecare ediţie pentru afiş un tablou dintre lucrările pictorilor care au contribuit şi au susţinut evenimentul. De data aceasta a fost ales tabloul regretatului Alexei Ostapenko, „O gură de viaţă pentru ziua de mâine“. „În lupta cu autismul, denumirea tabloului sună ca o deviză“, a menţionat coondonatoarea proiectului, Angela Stoica.

Elena Ostapenko, văduva pictorului a cărui lucrare este pe posterul Night of Art din acest an, spune că soţul ei considera expoziţiile de artă parte indispensabilă a oraşului. „Expoziţia este o şansă unică de a vedea sub un acoperiş atâţia pictori cunoscuţi. Scopul la fel este unul foarte nobil şi lăudabil“, a spus femeia.

Ediţia din acest an va reuni nu doar artiştii din toată ţara, ci şi muzicieni, care vor crea atmosfera pe parcursul serii. Invitaţii speciali ai evenimentului vor fi cântăreaţa de operă Victoria Nikitcenko, ansamblul „Paradis-Quartet“ şi corul de tineri „Rapsodia“.

La ediţia de anul trecut cei peste 8.000 de dolari care au fost adunaţi au mers la Institutului Oncologic pentru a ajuta copiii ce suferă de leucemie sau alte forme grave de cancer. În 2012, evenimentul a fost vizitat de cca 500 de oameni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite