Zece persoane au fost reţinute de către ofiţerii CNA într-un dosar de corupţie. Un fost ministru al Justiţiei, reţinut VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece persoane au fost reţinute în dimineaţa zilei de marţi, 22 noiembrie, de către ofiţerii CNA. Acestea sunt vizate într-un dosar de corupţie privind înstrăinări ilegale de terenuri. Printre cei reţinuţi se află şi un fost ministru al Justiţiei şi ex-viceministru al Agriculturii.

 Printre cei reţinuţi şi escortaţi la sediul CNA este şi fostul ministru al Justiţiei din perioada comuniştilor, Ion Morei, ex-ministru al Ministerului Agriculturii, şeful Inspectoratului Naţional de Investigaţii, Tudor Bălan, un şef de direcţie MAIA, un şef de direcţie din cadrul Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru, un avocat, un expert în bunuri imobile.

În total au avut loc 24 de percheziţii şi au fost reţinute 12 persoane, însă două din ele au fost arestate anterior. 

Este vorba despre un caz de înstrăinăre ilegală a unui teren. Acesta se află în proprietatea Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinficaţie, în comuna Stăuceni.

„Vorbim despre un grup de persoane care s-au unit cu scopul de a obţine în arendă, ulterior parcelarea, defrişarea. schimbarea destinaţiei, ca ulterior aceste 30 de hectare de teren să fie vândute la un preţ mai mare”, a declarat şeful direcţiei cercetări penale din cadrul CNA, Bogdan Zumbreanu.

Dosarul penal este deschis pe mai multe cauze, precum luare de mită, escrocherie, trafic de influenţă şi fals în acte publice. Toţi cei 10 suspecţi au fost duşi în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite