Yandex Taxi a ajuns în Chişinău. Care sunt tarifele pentru noile servicii de taxi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO
FOTO

Serviciul Yandex Taxi s-a lansat şi la Chişinău. Acum, locuitorii oraşului pot comanda un taxi prin aplicaţia mobilă sau pe pagina web a companiei, iar tariful minim al unei călătorii nu depăşeşte suma de 15 lei.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, pentru a comanda o maşină nu este nevoie de a telefona la dispecerat: Yandex.Taxi va detecta automat locaţia utilizatorului şi transmite comanda şoferului care poate ajunge cel mai rapid. 

Timpul mediu de aşteptare taxi în Chişinău este de 5 minute, puteţi urmări pe harta oraşului direct în aplicaţia.

La Chişinău se aplică un tarif unic: costul minim al călătoriei nu depăşeşte 15 lei, inclusiv preluarea şi 5 kilometri de drum, mai departe nu mai mult de 5 lei pe kilometru. De exemplu, pentru 15 lei se poate ajunge de la centrul comercial Sun City la Centrul International de expoziţii „Moldexpo”, iar cursa de la restaurantul McDonalds la Botanica până la aeroport va costa aproximativ 45 lei. 

La părăsirea limitelor oraşului fiecare kilometru de traseu în valoare de nu mai mult de 10 lei. Tariful aproximativ al cursei având în vedere trafic pe drum, utilizatorii văd în avans, la selectarea destinaţiei călătoriei.

Yandex.Taxi nu colaborează cu şoferii în mod direct, dar colaborează numai cu companii de taxi şi servicii de dispecerat. La distribuirea comenzilor aplicaţia ia în considerare ratingul şoferului, bazat pe evaluările utilizatorilor şi statisticile de călătorii realizate. 

În primele zile de la lansarea serviciul Yandex.Taxi pasagerii vor avea ocazia să circule cu maşini precum Chrysler 300c, Porsche Cayenne, Skoda Superb, Mercedes E-Class şi S-Class.

Aplicaţia gratuită Yandex.Taxi este disponibilă pentru sistemele de operare iOS şi Android, tarif al cursei se poate calcula pe site.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite