Volodimir Zelenski: Rusia vrea să distrugă Republica Moldova

0
Publicat:

În timpul discursului de la Consiliul Europei, liderul de la Kiev a anunțat că Rusia vrea să distrugă politic Republica Moldova, plan al rușilor despre care, afirmă Zelenski, deja a informat-o pe președinta țării, Maia Sandu.

Zelenski susține că Rusia vrea să distrugă Rep. Moldova. Foto: Profimedia
Zelenski susține că Rusia vrea să distrugă Rep. Moldova. Foto: Profimedia

Volodimir Zelenski susține că planul Kremlinului privind distrugerea țării vecine a fost demascat de spionajul ucrainean. 

„Am vorbit cu președinta Republicii Moldovei, Maia Sandu, am informat-o despre ce a reușit să afle spionajul nostru, despre planul rusesc privind distrugerea situației politice în Republica Moldova. Un act rusesc care arată cine, când și cum vrea să distrugă țară, cine vrea să schimbe ordinea democratică și să instituie control asupra ei. Am preîntâmpinat despre acestea riscuri Moldova, pentru a o apăra. Fiecare dintre voi ar fi făcut așa. Nu știm dacă la Moscova a fost dat ordinul să fie aplicat acest plan, dar am văzut că sunt tentative. Au încercat asta contra Ucrainei, contra altor țări din Europa”, a declarat președintele Ucrainei. 

Administrația prezidențială de la Chișinău nu a venit cu un comentariu referitor la declarațiile liderului de la Kiev, aflat într-o vizită la Bruxelles. 

Șeful diplomației ruse susține că Rep. Moldova ar putea urma calea Ucrainei

Recent, șeful diplomației ruse a lansat amenințări la adresa Chișinăului. În cadrul unui interviu acordat recent lui Dmitri Kiseliov, catalogat de presa internaţională drept propagandist, întrebat care din statele din apropierea Rusiei ar putea să urmeze calea Ucrainei, ministrul rus de Externe a arătat spre Republica Moldova. Ba mai mult, Serghei Lavrov spus că președinta, Maia Sandu, vrea să introducă ţara în NATO sau să o unească cu România.

„Acum, Moldova este privită pentru acest rol. În primul rând, pentru că au putut să pună un președinte în fruntea țării prin metode destul de specifice, departe de a fi liber democratice, un președinte care vrea în NATO, are cetățenia română, este pregătită să se unească cu România și, în general, este pregătită pentru aproape orice”, a spus reprezentantul Kremlinului. 

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) de la Chișinău au negat acuzațiile, adăugând că parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută a diplomației ruse. 

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri