Vladimir Putin acceptă întrevederi doar cu persoanele testate pentru COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Măsuri de securitate maximă la Kremlin. Preşedintele Vladimir Putin şi-a redus numărul de întrevederi odată ce răspândirea COVID-19 a luat amploare în Federaţia Rusă. O bună parte din întâlnirile sale se desfăşoară online, iar întrevederile pe care preşedintele rus le are faţă în faţă au loc doar cu persoane verificate, care au fost testate pentru COVID-19.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat într-un interviu pentru presa rusă că o parte din administraţia prezidenţială este testată pentru COVID-19 de câteva ori pe săptămână. El a precizat că şi preşedintele rus este testat periodic. Peskov a subliniat că Putin încearcă să respecte şi distanţa socială la întrevederile pe care le are. În plus, Pescov a mai adăugat că liderul de la Kremlin nu a renunţat la acitvităţile sportive pe care le practica, precum sala de forţă sau înotul.

Numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 în Federaţia Rusă a ajuns la 87.147, după ce în ultimele 24 de ore au fost înregistrare peste 6 mii de cazuri noi. Astfel, Rusia a depăşit China la acest capitol, unde au fost raportate 84,6 mii de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

Peste 45 mii de cazuri de COVID-19 au fost raportate doar în oraşul Moscova. În total, până la această oră, în Rusia au murit 794 de persoane infectate cu COVID-19, iar peste 7.300 de cetăţeni au fost vindecaţi, scrie presa rusă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite