Vladimir Cebotari: În fruntea SIS trebuie să vină o persoană cu viziune clară de reformare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fruntea Serviciului de Informaţii şi Securitate trebuie să vină o persoană cu o viziune clară de reformare a acestei instituţii. Totodată, această persoană trebuie să fie din interiorul instituţiei şi nicidecum din exteriorul ei. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, transmite IPN.

Ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, a declarat că Serviciul de Informaţii şi Securitate trebuie să treacă printr-o perioadă de reformă. Sunt mai multe proiecte care vor schimba substanţial rolul şi locul SIS-ului. Unul dintre ele prevede schimbarea SIS în Serviciul Naţional de Informaţii şi Securitate.

Potrivit ministrului, în fruntea acestei instituţii trebuie să vină o persoană cu o viziune clară despre cum ar trebui să se producă această reformă. 

„De aceea, probabil, este mai complicat la un subiect atât de sensibil să fie discutaţi mai mulţi candidaţi”, spune Vladimir Cebotari.

Galina Bostan, preşedinta Centrului de Analiză şi Prevenire a Corupţiei, este de părere că la conducerea SIS trebuie să vină o persoană din interiorul instituţiei, un profesionist în securitate şi nici într-un caz nu trebuie să fie un parvenit. 

„Este vorba de securitatea unei ţări în care există o armată străină, respectiv SIS-ul trebuie să fie condus de un profesional în domeniu şi nu un amator”, a afirmat Galina Bostan.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite