Vlad Plahotniuc, inculpat în Rusia pentru contrabandă cu droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Fostul lider al Partidului Democrat din Republica Moldova, Vlad Plahotniuc, a fost pus sub acuzare, în Rusia, pentru organizarea unei reţele infracţionale şi de contrabandă cu droguri, potrivit purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Interne, scrie Agerpres, care citează TASS şi Vzgliad.

„Ministerul Afacerilor Interne al Federaţiei Ruse l-a pus astăzi sub învinuire, în lipsa acestuia, pe fostul lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, dar şi pe persoana sa de încredere – sportivul de performanţă Constantin Ţuţu, fost deputat democrat. Învinuirea le-a fost înaintată pentru organizarea şi conducerea unui grup criminal. Totodată, cei doi sunt vizaţi în 28 de episoade de contrabandă şi comerţ de substanţe narcotice în proporţii deosebit de mari, transmite IPN cu referire la pagina electronică ministerului rus“, transmite IPN, cu referire la un comunicat al ministerului citat.

Anchetatorii ruşi susţin că fostul lider democrat ar fi fost implicat în livrările de haşiş marocan în Rusia prin Spania, el riscând închisoarea pe viaţă.

„În cadrul investigaţiilor s-a stabilit că fostul lider al PDM Vladimir Plahotniuc, „având posibilitatea de a influenţa situaţia politică şi organele conducerii de stat, apelând la metode criminale de influenţă asupra persoanelor care opuneau rezistenţă, cu scopul îmbogăţirii personale, a făcut o înţelegere cu liderii criminalităţii organizate din Republica Moldova, inclusiv cu cei care ocupă un loc superior în ierarhia criminală”.

În plus, Plahotniuc este acuzat şi într-un alt dosar pentru operaţiuni valutare ilegale în proporţii deosebit de mari.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite